article title
Lantbiblioteket vid älven

Lantbiblioteket vid älven

Josefin Eman


Edda tappar fotfästet när hon oväntat får sparken från sin tjänst på universitetet. Hon slits loss från sina romantiska fantasier och sin havererade forskning i Stockholm och tackar hastigt ja till ett sommarvikariat på ett bibliotek i Tornedalen. Med några färgglada feelgoodpocketar och sin dyra kaffemaskin sätter hon sig på nattåget – utan en aning om vad hon ska vänta sig.

Det blir en myggig och händelserik sommar under midnattssolen, i sällskap av gamla bekantskaper som den snygge forskaren Colin, och av nya, som den irriterande norrbottningen Ante. Edda gör sig alltmer hemmastadd i det charmiga bibliotekshuset, men kämpar samtidigt för att vinna tillbaka sin gamla karriär på universitetet.

Lantbiblioteket vid älven är en varm, romantisk och gripande feelgoodroman om vänskap som föds i bastun, kärleken till böcker och människorna som läser dem. Och om att grabba tag i sitt eget liv med båda händerna och vägra släppa taget.

Omslag: Emma Graves

Du hittar Lantbiblioteket vid älven hos Storytel, Nextory, Bookbeat, Adlibris och Bokus.


Lena Lee

Josefin Eman

Josefin Eman, född 1983, är doktor i sociologi, tidigare lektor vid Umeå universitet och studerar vidare till terapeut. Josefin Eman är född i Norrbotten, men bor idag utanför Umeå tillsammans med sin man och deras två döttrar. I sitt skrivande har Josefin blivit inspirerad av den bästa plats som hon känner till: släktgården i Tornedalen. Lantbiblioteket vid älven är hennes debut.

Ljudbok

  • Omslagsbild: Lantbiblioteket vid älven

    Avsnitt 1

    ISBN: 978-91-515-0450-6

E-bok

  • Omslagsbild: Lantbiblioteket vid älven

    Avsnitt 1

    ISBN: 978-91-515-0480-3

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår