article title
Häxjakten

Häxjakten

V V James


Spännande och skarp mordgåta för alla som älskar häxor och serier som Big Little Lies. Hur mycket är mammor beredda att offra för att skydda sitt barn?

När en populär fotbollskille dör under en urspårad fest kallas polisen Maggie Knight in för att lösa det till synes enkla fallet i en rik småstad på USA:s östkust.

Men snart går rykten om pojkens exflickvän, som är dotter till stadens häxa Sarah Fenn. Utövande av magi är strikt reglerat i lag och häxor är uppskattade för sin hjälp med enklare amuletter och brygder. Kan häxans dotter ändå ha använt magi för att hämnas?

Den döde pojkens mamma riktar sin vrede mot Sarah, och får många häxmotståndare med sig. Sarah är i sin tur beredd att försvara sin mordanklagade dotter till varje pris. Men de båda mammorna – och tidigare vännerna – måste vara försiktiga, för tillsammans bär de på en mörk hemlighet.

Det är upp till polisen Maggie Knight att lösa fallet innan stadens invånare tar lagen i egna händer. För då börjar den verkliga häxjakten.

”Jag kan inte sluta läsa. Imponerande… fängslande skrivet om småstadsrivalitet, mobbmentalitet och magi.” Guardian

”Åh herregud vilken fantastisk bok! Häxor plus Big Little Lies!” Emma Kavanagh, författare

Häxjakten har tidigare utgivits i serieformat under namnet Ett litet paradis.

Översättare: Katarina Jansson

Omslag: Emma Graves

Du hittar Häxjakten hos Storytel, Nextory, Bookbeat, Adlibris och Bokus.


Lawrie Photography

V V James

V.V. James är författare, journalist och tv-producent, bl. a. för BBC, och är bosatt i London. Ett litet paradis är hennes vuxendebut, som gick rakt upp på topplistan i Storbritannien. Under författarnamnet Vic James har hon tidigare skrivit den framgångsrika fantasytrilogin The dark gifts.

Ljudbok

  • Omslagsbild: Häxjakten

    Häxjakten

    ISBN: 978-91-515-0467-4

E-bok

  • Omslagsbild: Häxjakten

    Häxjakten

    ISBN: 978-91-515-0474-2

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår