article title
Promenera med Sofia

Promenera med Sofia

Sofia Åhman


Sofia Åhman är den omtyckta träningsprofilen som med sitt program Hemmagympa med Sofia på SVT fått hela Sverige att röra på sig. Rörelse och träning är en riktig mirakelmedicin, och det behöver inte vara krångligt. Med promenader får du dagsljus, frisk luft och motion.

I den här ljudboksserien guidar Sofia genom tre olika promenader på vardera 30 minuter. Du behöver ingenting annat än ett par sköna skor. Sofia säger till när det är dags att stanna och göra övningar, och när det är dags att promenera vidare. Det enda du behöver göra är att gå ut genom dörren och sätta på ljudboken – sen följer du bara Sofias instruktioner. Alla övningar är enkla att följa.

I promenaden STYRKA är det fokus på styrka med tre styrkestopp och en lätt stretch som avslutning.

I promenaden KONDITION är det fokus på kondition och tempo för att öka pulsen i olika intervall – allt utifrån din egen takt. Om du tycker om att gå med stavar kan du göra det.

I promenaden RÖRLIGHET är det fokus på rörlighetsövningar och att varva ner och finna lugnet i stunden.

I avsnittet Intervju med Sofia Åhman samtalar Sofia med Pekka Heino om kärleken till träning och hälsa – och om hur det är att bli folkkär.

 

Omslag: Pernilla Qvist

Du hittar Promenera med Sofia hos Storytel, Nextory, Bookbeat, Adlibris och Bokus.


Lina Eidenberg Adamo

Sofia Åhman

Sofia Åhman har blivit hela folkets gympaledare under corona-pandemin, när hon lett träningspass i tv på morgnarna. Som träningsprofil i tv har hon under flera år inspirerat tittarna att röra på sig mer och prova på nya aktiviteter. Hon peppar och motiverar på ett lättsamt och medryckande sätt, något som gjort henne riktigt folkkär och hon har även belönats med tv-priset Kristallen för sina insatser.

Bokens medförfattare Marit Andersson har en bakgrund som journalist och kommunikatör. Hon har tidigare skrivit hälsoboken Lev länge & väl tillsammans med professor Kerstin Brismar. 2021 utkom Träna hemma med Sofia, även den skriven tillsammans med Marit Andersson.

Ljudbok

 • Omslagsbild: Promenera med Sofia - Styrka

  Avsnitt 1

  ISBN: 978-91-515-0460-5
 • Omslagsbild: Promenera med Sofia - Kondition

  Avsnitt 2

  ISBN: 978-91-515-0461-2
 • Omslagsbild: Promenera med Sofia - Rörlighet

  Avsnitt 3

  ISBN: 978-91-515-0462-9
 • Omslagsbild: Intervju med Sofia Åhman

  Avsnitt 4

  ISBN: 978-91-515-0463-6

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår