article title
Välkommen till helvetet

Välkommen till helvetet

Nanna Helsén, Stina Helsén


”Det hade gått så snabbt, så oerhört snabbt. Innan jag ens hade hunnit reflektera över det hade jag tappat de där första kilona. Och all kontroll. Och plötsligt rasade allt.” 

Förloppet är hastigt när 15-åriga Nanna insjuknar i anorexi, på bara några veckor rasar hon i vikt och läggs in för akut vård. Hennes tillstånd är livshotande och livet vänds uppochner för hennes familj, föräldrarna ständigt vid hennes sida. Nanna plågas av grav ångest och är helt i sjukdomens våld. Hennes enda fokus är att låta bli att äta, sluta existera.

Hemma är 13-åriga lillasystern Stina ledsen och arg. Det som tidigare var en nära syskonrelation upphör tvärt. Hon får plötsligt mer frihet än hon önskar och kämpar för att ha en vardag när allt handlar om sjukdom. Stina har heller ingen lust att spela den lättsamma dottern precis när det råkar passa föräldrarna.

Nanna och Stina, idag vuxna, berättar öppet och rättframt om ett år med anorexin och ångesten ur sina olika perspektiv. Sjukdomen påverkar i hög grad anhöriga. Välkommen till helvetet är en drabbande skildring av just anorexi, men mycket är aktuellt även för andra typer av psykisk sjukdom.

 

Omslag: Eva Lindeberg

Du hittar Välkommen till helvetet hos Storytel, Nextory, Bookbeat, Adlibris och Bokus.


Magnus Liam Karlsson

Nanna Helsén

Nanna Helsén, född 1989, är uppvuxen i Stockholm. Tillsammans med systern Stina Helsén har hon skrivit Välkommen till helvetet. Till vardags arbetar Nanna med affärsutveckling.

Magnus Liam Karlsson

Stina Helsén

Stina Helsén, född 1991, är uppvuxen i Stockholm. Tillsammans med systern Nanna Helsén har hon skrivit Välkommen till helvetet. Till vardags arbetar Stina som lärare.

Ljudbok

  • Omslagsbild: Välkommen till helvetet

    Välkommen till helvetet

    ISBN: 978-91-515-0343-1

E-bok

  • Omslagsbild: Välkommen till helvetet

    Välkommen till helvetet

    ISBN: 978-91-515-0402-5

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår